Clínica Bofill denuncia el insulto hacia la sanidad privada publicado en la Vanguardia.

19 de octubre de 2020 · Clínica Bofill

La Vanguardia va publicar el passat 13 d’octubre aquesta vinyeta humorística, on volen presentar com la sanitat privada davant la pandèmia de la COVID19  mostra una obsessió en el lucre sanitari,  i mancat de tota ètica davant la pandèmia del Coronavirus.

Com a grup hospitalari privat de referència a Girona, denunciem la falta de sensibilitat cap a un sector que està esgotat d’ençà que va començar aquesta alerta sanitària. Des del primer moment que el 31 de març es va activar l’alerta sanitària decretada pel govern de l’Estat,  el sector sanitari privat a Catalunya hi ha col·laborat estretament amb la sanitat pública per pal·liar la situació d’emergència de llavors. Vam  acollir a pacients de la sanitat pública per poder descongestionar el sistema (per cert, a un cost inferior del qual és normal en aquests casos),  fent un esforç diari i adaptant la nostra capacitat d’activitat sanitària per poder tractar a tots els pacients que ho requerien.

Trobem intolerable la publicació d’aquesta vinyeta, mancada de respecte cap a un sector desgastat i maltractat.

És per aquest motiu, des de Clínica Bofill, que anunciem la nostra decisió de donar-nos de  baixa  de la subscripció anual amb el diari la Vanguardia, responsable de difondre missatges tan pejoratius cap al nostre sector i cap als nostres professionals de la salut i col·laboradors, com el que apareix a la vinyeta. Aquesta decisió continuarà en peu fins que no hi hagi una rectificació pública per part del mitjà de comunicació, i les nostres demandes siguin satisfetes.